Kent Müze Gezisi

Bilgiyurt Koleji olarak Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından geçmişi unutmamak, Malatya’nın köklü tarihinden gelen değerleri yeni nesle aktarmak amacıyla hizmete açılan Malatya Kent Müzesi’ne gezi düzenledik. Malatya Kent Müzesi’ne düzenlenen gezide, geçmişten günümüze kadar uzanan kültür birikimleri, gelenek ve görenekler görselleriyle beraber rehber eşliğinde tanıtıldı. Öğrencileri karşılayan Malatya Kent Müzesi yetkilileri, geçmişte kullanılan, teknoloji karşısında yenik düşmesi nedeniyle bugün kullanılmayan eşyaları geçmişi unutmamak ve unutturmamak için sergilediklerini söylediler. Malatya Kent Müzesi yetkilileri, öğrencilere müzeyi gezdirerek, sergilenen eşyaları tek tek anlattı. Öğrenciler, öğretmenleri rehberliğinde sergilenen eşyaları dikkatle incelediler.
Böyle güzel bir eseri Malatya’mıza kazandıran yetkililer başta olmak üzere gezi esnasında bizlere eşlik ederek yakından ilgilenen görevlilere çok teşekkür ederiz.

Yorum bırak.